Notice: Functie add_theme_support( 'html5' ) werd verkeerd aangeroepen. Je moet een array van types meegeven. Lees Foutopsporing in WordPress voor meer informatie. (Dit bericht is toegevoegd in versie 3.6.1.) in /srv/home/louisebramernl/domains/louisebramer.nl/htdocs/www/wp-includes/functions.php on line 6078
Schildercursus: Leer schilderen met Acryl- of Olieverf - Louise B

Schildercursus: Leer schilderen met Acryl- of Olieverf

In oktober 2018 en  januari 2020 starten de nieuwe schildercursussen

Schildercursus voor iedereen die (beter) wil leren tekenen & schilderen!

Voor wie?

De schildercursus is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Deelname in kleine groepen van maximaal 12 cursisten in atelier

Wanneer

12 lessen van 2.30 uur. Begin –oktober-start de cursus en eindigt in december. in januari begint de volgende reeks van 12 lessen tot ongeveer mei.

Kosten van de schildercursus

De cursus kost € 180 voor 12 lessen (15 euro per les) en materialen zijn voor eigen rekening.

Kleine groepen

Of je nu beginner bent of dat je al veel ervaring hebt, iedereen kan de cursus volgen. Je wordt individueel begeleid en gestimuleerd door in groepsverband te werken aan een opdracht. Na afloop van de les wordt alle werk zorgvuldig besproken, dit vindt iedere cursist een succes.

Schildercursus ezels

Wat leer je?

  • De basisprincipes van het tekenen en je krijgt opdrachten om thuis te oefenen.
  • Landschappen, stillevens en portretten, abstract vlot op het doek te zetten.
  • Schilderen met acryl en/of olieverf.
  • Ideeën uit te vinden en je eigen stijl te creëren, iets wat bij je past en vooral wat je leuk vindt.

Schilderen met olieverf

Wil je gewoon een keer proberen met olieverf schilderen?  Naderhand kun je zelf beslissen hoe het bevalt alvorens een heleboel verf misschien voor niets aan te schaffen.

Doel van de schildercursus

Het doel van de cursus is om je verder te ontwikkelen, je te helpen bij problemen oplossen welke ontstaan tijdens het schilderen.

De cursus is exclusief materiaal, overleg dit eerst met mij om miskopen te voorkomen, alleen een schilderdoek of paneel is nodig en ook in overleg aan te schaffen.

Intake en proefles

Een proefles volgen is mogelijk en gratis

[contact-form-7 id=”457″ title=”Schrijf je nu in!”]

Vorm

Verschillende voorwerpen in je schilderij een uiterlijk geven.

Perspectief

De kunst om voorwerpen op een plat vlak zo uit te beelden dat ze een ruimtelijk effect hebben.

Compositie

Vlakverdeling: hoe staat het onderwerp in het vlak verdeeld, de manier waarop de vormen op het schilderij tot een geheel zijn gemaakt.

Licht & Donker

Licht en donker is het contrast in het schilderij dat zo belangrijk is en waar je verschillende effecten mee kunt bereiken die er toe leiden dat je schilderij interessanter wordt.

Kleuren mengen

Op een eenvoudige manier leren met een gering aantal tubes verf allerlei kleuren te maken die je wil, de kleurencirkel krijg je hierbij cadeau.
Kleuren afzwakken, versterken. primaire-, secundaire- en complementaire kleuren, etc.

Doel van de schildercursus

Het doel van de cursus is om meer ervaring in het tekenen/schilderen te krijgen en hierbij is van groot belang om er plezier in te hebben en te behouden, werken naar een goed eindresultaat is de doelstelling van deze cursus. Tijdens de schildercursus help ik je verder te ontwikkelen en goed te leren waarnemen. Daarnaast leer je de technieken van het schilderen:

Door de opdrachten kom je allerlei technieken  aan de orde. Er zijn het afgelopen jaar weer prachtige werken ontstaan en hiermee organiseren we een expositie.

Tijdens de schildercursus leer je om beter te tekenen en schilderen door middel van kijken en goed waarnemen. Hiermee zul je in het dagelijks leven ook meer ontdekken en leer je meer te zien.

Je leert de basisprincipes:

  • Vorm
  • Licht en donker
  • Compositie
  • Perspectief
  • Kleuren mengen

Beginners

Voor de beginner is het leuk kennis te maken met dit vak, tekenen en schilderen, te ontdekken hoe leuk het is om je creatieve talenten te ontwikkelen. Overleg eerst voordat je alles aanschaft, als je beginner bent is dit echt noodzakelijk, schildersezels zijn aanwezig, evenals potten en poetsdoeken, zo kun je eerst ervaren of schilderen iets voor je is.

Het is mogelijk om huiswerk mee te nemen zodat er sneller vorderingen gemaakt kunnen worden.

Gevorderden

Voor de gevorderde is het bedoeling om je te verbeteren en de fijne kneepjes van het vak te leren.

Je krijgt Advies over verschillende thema’s en leert een stijl te ontwikkelen die het meest bij je past zonder je eigen identiteit aan te tasten. Je krijgt advies over hoe en waar te exposeren en eventuele verkoop met richtprijzen voor je schilderijen.

Evaluatie / Bespreking werken

Tussendoor vindt er in groepsverband een bespreking van de werken plaats en kunnen de cursisten zelf ook aan elkaar vertellen hoe ze een schilderij ervaren. Door te zien wat andere cursisten tekenen en schilderen wordt je niet alleen gestimuleerd, maar ontdek je ook andere manieren van kijken en werken.

Dit geeft veel (nieuwe) inzichten, kan een enorme stimulans zijn en is erg leerzaam voor zowel beginners als gevorderden.

Het winterseizoen lekker schilderen om bezig te zijn en je creatieve talenten ontdekken en onwikkelen.

Koffie en thee

Koffie en thee €1 per les (met een kleine versnapering). Er is ook gelegenheid om gezellig eventjes met elkaar te pauzeren. Dit is echt belangrijk een moment afstand te nemen van de schildersezel om daarna weer met frisse kijk verder te gaan met je schilderij.

Kennismaking

Je kan een gratis proefles volgen en kijken of je het leuk vindt.

Je kunt dan kennismaken met de docent, het instapniveau bepalen en de verwachtingen en mogelijkheden op elkaar afstemmen om zo de meest passende start te kiezen. Na deze les kun je definitief inschrijven. Zowel beginners als gevorderden kunnen deelnemen aan de cursus en is niet leeftijd gebonden. Iedere cursist wordt individueel begeleid en dit kan gemakkelijk door de kleine groepen. De beperkte groepsgrootte zorgt voor een goede individuele aandacht.

[contact-form-7 id=”457″ title=”Schrijf je nu in!”]

Wat kost de cursus en wat neem je mee?

De cursus kost € 180  en bestaat uit 2 x 12 lessen. Na 12 lessen kan steeds een nieuwe reeks van 12 lessen gevolgd worden.

Materialen

Materiaal wat je mee moet nemen is in overleg. In het atelier is ook speciaal stevig acryl-papier te verkrijgen € 2 per vel. Goede kwaliteit Schilderdoeken van verschillende afmetingen zijn onder andere verkrijgbaar bij De Regenboog in Nijverdal.

Katoenen doeken geschikt voor acrylverf zijn goedkope doeken, ideaal voor beginners en pas gevorderden. Beginners kunnen het beste met acrylverf schilderen. Linnen doeken zijn geschikt voor olieverf. Dit zijn de betere doeken en kan ook goed gebruikt worden voor acryl.

Menu