Notice: Functie add_theme_support( 'html5' ) werd verkeerd aangeroepen. Je moet een array van types meegeven. Lees Foutopsporing in WordPress voor meer informatie. (Dit bericht is toegevoegd in versie 3.6.1.) in /srv/home/louisebramernl/domains/louisebramer.nl/htdocs/www/wp-includes/functions.php on line 6078
Cursus: Tekenen met pastelkrijt - Louise Bramer

Tekenen met pastelkrijt

Ontdek de veelzijdigheid van pastelkrijt

Tegenwoordig schilderen de meeste mensen met acrylverf. Het materiaal is gemakkelijk en gewoon met water aan te mengen en schoon te maken. De aquarel-periode is jammergenoeg helemaal voorbij, een enkeling werkt nog met deze prachtige techniek, die helemaal niet zo makkelijk is als het lijkt, wil je het goed doen.

Een ‘ondergeschoven kindje’ is het pastelkrijtDe laatste tijd zie je het prachtige materiaal toch hier en daar weer uit de doos te voorschijn komen. Het is al een zeer oude techniek. De goede merken pastels bestaan grotendeels uit pure pigmenten vermengd met een bindmiddel tot een krijtje. Door deze pastelkrijtjes zacht over elkaar heen te wrijven ontstaan de mooiste mengingen van kleuren en dit geeft een prachtige uitstraling aan het geheel van de tekening.

In de cursus leer je schilderen en tekenen met pastelkrijt

Pastelkrijt wordt erg gewaardeerd bij de kunstkopers in de kunstwereld alhoewel er niet zoveel kunstenaars deze techniek beoefenen. In de cursus tekenen met pastel zul je merken dat je er zowel tekenachtig als schilderachtig mee kan werken. In sommige gevallen kun je het verschil tussen een olieverfschilderij en een pastelschilderij niet zien. 

Pastel is in deze zin een gemakkelijk materiaal maar je zult wel een aantal basisvaardigheden in acht moeten nemen aangezien pastel heel zacht is. Je zult in de cursus tekenen met pastel merken dat pastel zowel in zijn resultaat als in het gebruik ervan met oprechtheid een zelfstandige kunstvorm genoemd kan worden. Daarnaast kun je pastel ook heel goed gebruiken om schetsen te maken voor diverse ontwerpen.

Met pastel kun je schilderen, laat je verrassen.

De veelzijdigheid van pastelkrijt

Tijdens de cursus zul je merken dat je met pastel meer kunt dan menigeen denkt. Corrigeren bijvoorbeeld, licht over donker zetten is totaal geen probleem als je weet hoe het moet. Gummen is uit den boze en volstrekt onnodig bij deze techniek, dit maakt het werk vies en ‘dood’. Ook het zwarte krijt is heel gevaarlijk en moet je op het laatst genuanceerd toepassen anders wordt het een smeerboel en werk je het schilderij dicht.

Het is een geweldige uitdaging om het eens te leren ontdekken! 

Probeer het gewoon eens en je zult versteld staan van jezelf.

Stuur een mail voor nadere informatie.

[contact-form-7 id=”457″]

Tekeningen met pastelkrijt door Louise

Elvira

“Elvira” 2020

'Ryan'

“Ryan” 2020 Pastel 50 x 65 cm

Pastel op gekleurd papier.

“Durin” 2020 Pastel

Ken Mechelse herdershond

“Ken” 2019

'Bewoners Ommeres' oliekrijt 70x100 cm

‘Bewoners Ommeres’ oliekrijt 70×100 cm

'Meisje 18jr,' Pastel 50x65 cm

‘Meisje van 18 jaar’ 2009 Pastel 50×65 cm

Pastelpotloden 2005 65×50 cm

Armeens meisje pastel 2016 65x50cm

Gerrit Rietveld pastelkrijt 50×65 cm

‘Beukenbos in de herfst” Pastelkrijt 69 x 69 cm

Pastel

Pastel op pastelpapier 65×50 cm. 2012

Menu